POVEČAJTE ODPORNOST NA STRES NA DELOVNEM MESTU

2, 4 ali 8-urni seminar z Blažem Bertoncljem

Ne glede kdo ste in kaj počenjate v službi in zasebnem življenju, se negativnim posledicam stresa ne morete izogniti. Lahko pa nekaj sami storite, da negativnega stresa ne nosite ves čas v sebi.  Prav vsakdo se lahko, z nekaj psihosomatksega treninga, naučimo bolj učinkovite samoregulacije. 

Do določene mere lahko izboljšamo sposobnost usmerjanja delovanje svojega telesa in uma (ter avtonomnega živčnega sistema). S tem pridobimo veščine, s katerimi lahko dnevno zmanjšujemo negativne posledice stresa, ki se izražajo v prekomerni mišični napetosti telesa, škodljivi drži telesa, hitrem in plitvemu dihanju, nemirnemu in negativno pogojenemu umu in podobno. 

 »Prav vsakdo se lahko nauči bolj učinkovite samoregulacije.«

Opis programa:

  • Kaj je stres, kako ga prepoznati in kaj lahko z njim storite.
  • Sodobni pogled na stres, zakaj je lahko tvegan in  zakaj ni vedno samo škodljiv.
  • Tehnike dela s telesom, ki izhajajo iz joga terapije, kineziologije ter somatike in vodijo v optimalni mišični tonus celotnega telesa.
  • Tehnike dela s telesom, ki specifično vodijio v sprostitev stresno najbolj ranljivih delov telesa, kot so vrat, ramena, spodnja čeljust, oči ter spodnji del hrbtenice.
  • Zdrava hrbtenica na delu. Optimalno sedenje in drža telesa, temelji dobre ergonomije delovnega mesta.
  • Uporaba dihanja za sprostitev, obvladovanje čustev in usmerjanje svoje pozornosti. Temeljna dognanja in praktične tehnike, ki izvirajo iz raziskav na področju biofeedbacka.
  • Mentalno zdravje. Kako lahko sami bolje uporabljate svoj miselni tok in močna čustva, ki pogosto zameglijo naš um v trenutku akutnega stresa. Spoznali bomo nekaj praktičnih metod ki izvirajo iz sodobnih dognanj psihologije in vedenjske kognitivne terapije.
  • Izvajanje enostavnih in učinkovitih notranjih tehnik joge in čuječnosti, ki vodijo v večjo sposobnost usmerjanja svojega uma.

Predava: Blaž Bertoncelj, sociolog, mednarodni učitelj joge (RYT 500), somatski gibalni pedagog, joga terapevt

Lokacija izvedbe: seminar lahko izvedemo v prostorih vašega podjetja ali pa v prostorih našega centra Parinama (Cesta na Brdo 85, Ljubljana), kjer vam je na voljo dvorana, ki sprejme do 150 udeležencev

Cena seminarja: po dogovoru (pošljite povpraševanje na info@parinama.si)